Brzeg, dnia 30 grudnia 2014r.
OR.IV.271.1.26.2014
dot. postępowania pn.:
„Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych
w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2015 roku”.
(organizowanego w trybie przetargu nieograniczonego)
Działając w oparciu o art. 92 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2013r., poz. 907 ze zm.) Zamawiający- Burmistrz Brzegu- informuje, że decyzją Komisji Przetargowej z dnia 30 grudnia 2014r. wybrał jako najkorzystniejszą ofertę nr 1, złożoną przez: HANDEL-GASTRONOMIA Ryszard & Zbigniew Muszyńscy ul. Niemodlińska 53, 49-156 Gracze, z ceną za jeden obiad dwudaniowy:
netto: 4,08 zł
brutto: 4,41 zł
Najkorzystniejsza oferta uzyskała największą łączną ilość punktów- 100 pkt w kryterium cena 90% oraz doświadczenie wykonawcy w przedmiocie zamówienia- 10%.
W przedmiotowym postępowaniu złożone zostały następujące oferty niepodlegające odrzuceniu:
Numer oferty
|
Nazwa Wykonawcy
|
Liczba pkt w kryterium
Cena- 90%
|
Liczba pkt w kryterium Doświadczenie wykonawcy w przedmiocie zamówienia- 10%
|
Łączna ilość punktów
|
1
|
HANDEL-GASTRONOMIA
Ryszard & Zbigniew Muszyńscy
ul. Niemodlińska 53
49-156 Gracze
|
90 pkt
|
10 pkt
|
100 pkt
|
2
|
Przedsiębiorstwo Produkcyjno- Handlowo- Usługowe „SMAK”
ul. Chrobrego 27
49-300 Brzeg
|
33,10 pkt
|
0 pkt
|
33,10 pkt
|
3
|
CATERMED S.A.
ul. Ks. Siemaszki 15A
31-201 Kraków
|
84,63 pkt
|
10 pkt
|
94,63 pkt
|
Burmistrz Brzegu
Jerzy Wrębiak
Brzeg, dnia 15 grudnia 2014 r.
OR.IV.271.1.26.2014
DO WSZYSTKICH WYKONAWCÓW,
KTÓRZY POBRALI SPECYFIKACJĘ
ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA
dot. postępowania na zadanie pn.:
„Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych
w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2015 roku”.
(organizowanego w trybie przetargu nieograniczonego)
Działając na podstawie art. 38 ust.1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2013r., poz. 907 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, Zamawiający informuje, że w dniu 12 grudnia br. wpłynęły do Zamawiającego pytania od Wykonawców do treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia i udziela następujących odpowiedzi:
Pytanie nr 1:
W związku z §2 i wymaganymi gramaturami :
2)drugiego dania – kaloryczność 600 kcal w skład, którego wchodzą np.:
dania mięsne:
- ziemniaki (350g), kasze, makarony lub ryż (300g)
- porcja mięsna lub rybna (150g),
- smalec, tłuszcze,
- sosy (100g),
- surówki warzywne (250g),
dania bezmięsne:
- pierogi ruskie (400g),
- makaron (z serem), naleśniki, placki, łazanki (450g)
I porównując do postępowania przetargowego z roku 2014 , gdzie wymagana gramatura była na poziomie:
- mięso, kotlet, gulasz lub ryba- min 80 g , sos – min.80 g, ziemniaki, makaron, ryż lub kasza – min.200 g., surówka lub dodatek ciepły do II dania – min. 50 g., kompot – min. 200 g., lub
- naleśniki – min. 2 sztuki, pyzy – min. 4 sztuki, lub pierogi –min. 200 g., sos – min.80 g, kompot – min. 200 g.,
przy założonej obecnie przez Państwa gramaturze kaloryczność przekracza ponad 1000kcal, a porcja II dania to prawie 1 kg jedzenia.
Prosimy o weryfikację powyższych zapisów, gdyż odbiegają od norm żywieniowych., a od nich zależy koszt tzw. „wsadu do kotła”, a w związku z tym cena.
Odpowiedź na pytanie nr 1:
Zamawiający informuje, iż gramatury podane w SIWZ są prawidłowe i nie ulegną weryfikacji oraz zmianie.
Zamawiający przypomina, iż w/w odpowiedzi oraz zmiany zapisów SIWZ przekazane Wykonawcom stanowią integralną część SIWZ i wiążą Wykonawców.
Termin składania ofert nie ulega zmianie.
Burmistrz Brzegu
Jerzy Wrębiak